Van gordijnen die niet matchen met de rest van je woonkamer, over kleuren die de eenheid in je woning verstoren, tot complete interieurrenovaties. Interieurarchitect Peggy Raemdonck van House2Home krijgt de meest uiteenlopende projecten op haar ontwerptafel. Hoe begint ze hier aan? Met een vast stappenplan!

“Alles begint met een gesprek in de ‘aan te pakken’ woning van mijn klanten. Om te zien hoe ze vandaag wonen en te polsen naar hun droomwoning. Mijn grootste uitdaging is om die droomwoning te linken aan hun levensstijl. Een keuken voor iemand die graag kookt, vul ik helemaal anders in dan voor iemand die tevreden is met een snelle hap. En een leefruimte voor een gezin met kinderen zal er anders uitzien dan die van een kinderloos koppel.”

“Ook belangrijk: het budgettaire aspect Je mag geen financiële kater overhouden aan je nieuwe interieur, toch?”

Raemdonck vindt moodboards niet zo handig. “Ik merk dat klanten vaak alles wat ze mooi vinden uit boekjes beginnen te verzamelen. Als je het naast elkaar legt, krijg je een doolhof aan stijlen en materialen. Een persoonlijk gesprek is hier zeker en vast een betere oplossing. Het komt de samenhang van je toekomstige woning ten goede. Een consequente stijl van kelder tot zolder, is op zich al een overwinning.”

Met al die ideeën en noden in het achterhoofd werkt Raemdonck verschillende ontwerpen uit. “Ik maak steeds drie verschillende ontwerpen: Een dat laat zien hoe ík de ruimte of woning zou inrichten, een tweede dat volledig inspeelt op wat je zelf wenst en een derde dat helemaal out of the box is. Een combinatie van die drie geeft meestal het mooiste resultaat.”

Trends: volgen of niet?

“Het is de bedoeling dat je verf of behangpapier een tijdje meegaan. Die hou je dus best in aangename en warme kleuren. Met kussens en andere decoratiematerialen kan je dan volop inspelen op trends en modekleuren. Veranderen die kleuren, dan moet je niet de volledige woning weer aanpakken. Kies bijvoorbeeld gewoon een nieuwe hoes voor je kussens. Stukken goedkoper en even boeiend!”

Ruimte en rust

‘Bezint eer ge begint’ is ook van toepassing voor de inrichting van je woning. Denk rustig na over wat je echt wil.

Onmisbaar in elk ontwerp is ruimte. “Studies tonen aan dat we steeds kleiner wonen. We moeten dus bewust met onze ruimte omgaan en die optimaal gebruiken. Een tafel in de keuken, eentje in de woonkamer en nog een klein tafeltje naast de zetel: dat hoeft tegenwoordig allemaal niet meer. Zet alleen die meubels die je ook echt gebruikt.”

Eén eyecatcher per kamer

“Schilderijen, postuurtjes, foto’s, een antieke kast … We kennen het allemaal. Ze verstoren de eenheid van de volledige woning en je huis oogt al vlug veel te druk. Kies één of twee stukken uit. Plaats ze in de richting die je bezoekers volgen als ze jouw woning binnenkomen. Nooit alles naast elkaar. Zo wordt binnenkomen onmiddellijk een warme welkom.”

Gouden raad?

Bezint eer ge begint is ook van toepassing voor woninginrichting. Ga rustig rond de tafel zitten en denk na over wat je écht wil. Kan je bepaalde meubels houden? Van welke materialen en kleuren krijg jij een warm gevoel? Kunnen we ons doel bereiken met kleine ingrepen? Of is een totaalrenovatie noodzakelijk?”

Praktische tips

Raemdonck sluit af met enkele handige do’s voor je interieur:

  • Zijn je meubels nog goed maar hun kleur niet mooi? Afschuren en schilderen kan elke handige Harry.
  • Riet is een druk materiaal. Een neutrale hoes over je stoelen en je woon- of eetkamer is meteen een pak rustiger.
  • Foto’s? Centreer ze op één muur als eyecatcher. Ga voor fotokaders in verschillende formaten en vormen.
  • Herschik je meubels eens. Wie weet komt er zo al extra plaats vrij.
  • Schilder donkere raamkaders wit. Het maakt je ruimte groter en haalt meer licht binnen.

Ook een fan van de juiste decoratie: interieurarchitect Filip Deslee. Ook hij heeft een vast stappenplan naar jouw droominterieur.


Meer over de Stijl van je woning

Dylan Boerefijn: De” stunt tegen Lycurgus zal ik nooit meer vergeten.”
Ze vertellen over hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, de prestaties tot nu toe, hun rol in de kleedkamer en nog veel meer. Deze week is het woord aan Dylan Boerefijn, diagonaal van SV Land Taurus uit Houten. Op welke positie speel je?

Kleine slaapkamer inrichten: ideeën en tips.
Voor en na foto’s.’ Vocht en schimmel. België / Belgique. Kleine slaapkamer inrichten: ideeën en tips. Kleine slaapkamer inrichten: ideeën en tips. Kleine slaapkamer inrichten: ideeën en tips. 05 mei 2017. In eerdere blogs gaven we u al verschillende inspiratie tips bij klein wonen. In deze blog gaan we hier dieper op in en focussen we ons specifiek op de slaapkamer. Een kleine slaapkamer inrichten kan best een lastige klus zijn. Een goed en comfortabel bed dat voldoende ruimte biedt, is het allerbelangrijkste. Maar met zon groot bed lijkt de kamer al snel vol. industriele reiniging

Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto’s’ homify. Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto’s.’
Door verder te surfen, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Word een professional. Word een professional. Meldingen Markeer als gelezen. Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto’s.’ Meest bezocht vandaag. Ruimte Alle Badkamer Balkon Dak Deuren Eetkamer Fitnessruimte Gang en hal Garage/schuur Huizen Jachten jets Keuken Kinderkamer Kleedkamer Mediakamer Muren Ramen Serre Slaapkamer Kleine slaapkamer Spa Studeerkamer/kantoor Terras Trap Tuin Vloeren Wijnkelder Woonkamer Zwembad. Style Landelijk Minimalistisch Modern Scandinavisch Tropisch Rustiek Brocante Mediterraan Koloniaal Klassiek Industrieel Eclectisch Aziatisch Meer laten zien. Alleen Premium Filter. Hulp nodig met uw woonproject? Laten we beginnen! Hulp nodig met uw woonproject? Laten we beginnen! Openen in een nieuw tabblad. Deze foto embedden op mijn website. De slaapkamer Een plaats om tot rust te komen. In deze ruimte kan iedereen zichzelf zijn en volledig tot rust komen. Net omdat deze ruimte zo persoonlijk is, kan iedereen zich ook volledig uitleven in de slaapkamerdecoratie. Waar kan ik slaapkamerideeën vinden? Voor de zoektocht naar de juiste slaapkamerideeën en designtips is homify het juiste adres. klik hier voor ramen en deuren

Tips Ideeën voor je kamer / Julia Verbij YouTube.
This feature is not available right now. Please try again later. Published on Sep 22, 2016. In deze video vertel ik hoe je je kamer gezelliger/ruimer kan maken voor deze herfst/winter! Heb jij nog een leuk idee? Laat het me hieronder weten!

TV in slaapkamer: 4 ideeën voor een rustgevend design design tv meubels.
TV in slaapkamer: 4 ideeën voor een rustgevend design. TV in slaapkamer: 4 ideeën voor een rustgevend design. Bij het inrichten van een woning wordt vaak niet direct gedacht aan het interieur van de slaapkamer. Gek, want het is de kamer waar we de meeste tijd doorbrengen. Een kamer om te ontspannen en met elkaar te zijn. Een goed ingerichte slaapkamer kan veel bijdragen aan het gevoel dat het je geeft.

Close-ups Groene Markt.
Het marktaandeel van accumachines neemt toe, zowel voor particulier als professioneel gebruik. En dat heeft grote impact op de markt, het gebruik van de producten en de assortimenten, constateert Hugo van Bijsterveldt, general manager Husqvarna Benelux. Lees verder over Als de markt verandert, moet je mee. expert in stellingbouw

Brugklasproof
5 plekken en voorwerpen in huis die je vaak vergeet schoon te maken. Hoera: tuinman Tom wordt vader! 10 redenen om een hond in huis te nemen. DIY: maak zelf een mini-tuintje voor in huis. Brugklasproof tienerkamer: Eindresultaat. Fleur maakt een nieuwe stap in haar leven. Ze gaat naar de middelbare school en daar hoort een nieuwe slaapkamer bij die helemaal brugklasproof is. We maakten voor Fleur een kamer die aan al haar wensen voldoet. traplift

Contact Van der Windt Verpakking BV.
Commerce en gros de fleurs et plantes. Commerce en gros de produits d’entretien.’ Commerce en gros de produits techniques. Convenience food companies. Convenience Food Unternehmen. Cresses, edible flowers and sea vegetables growers. Culture de cresson, fleurs comestibles et légumes marins. veranda kopen